2014. szeptember 5., péntek

 Az elmúlt egy év történései! 

Nem is tudom hol kezdjem az írást. Nagyon régen,pontosan egy éve nem írtam semmilyen posztot Noelről.
Ennek nincs különösebb oka,talán csak kimerültség,az állandó készenlét,fáradság és Noel életének  irányítása.

Az a sok-sok elintézni való,amit drága hazánk megkövetel,egy beteg ember miatt...na az kicsit sok,felháborító és igazából nem sok pozitív dolog van,ami egy ilyen ember életét megkönnyíti,sőt! Akinek van beteg a családjában,tudja,hogy miről beszélek.

Noel 2014. Aug. 5.-én elmúlt 5 éves! :) Nagyon kiegyensúlyozott,boldog kisfiú. :)

Ez év januárjában történt egy borzalmas dolog vele....olyan súlyos tüdőgyulladást kapott,amire nem reagáltak a gyógyszerek és sajnos 2 egész hétre lélegeztető gépre került..:(
A Bethesda intenzív osztályán kezelték,ahol olyan hihetetlen profizmus, és szeretet uralkodik,amit nagyon sok kórháznak,embernek, tanulnia kellene!

 Köszönetet szeretnék itt mondani:

- a Szent Mártom Gyermekmentőknek,akik hihetetlen gyorsasággal,profizmussal értek a ceglédi kórházba Noelért! Ilyet mi még nem láttunk,hozzá teszem,nem is szeretnénk többet,de eszméletlen profik!  Háromnegyed óra alatt felértek Noelkével a Bethesda kórházba,ezúton is KÖSZÖNJÜK!!!! :)

-és külön KÖSZÖNET  a Bethesda intenzív osztály dolgozóinak, Dr. Szabó Cecília-nak,aki 3 órán át stabilizálta Noelt.../épp ésszel ezt felfogni akkor nem lehetett,talán még most sem/ .
A nővérkéknek,akik minden nap ápolták,fürdették,beszéltek hozzá még akkor is,amikor szegénykém mesterséges kómában volt.




Két hét gép és 1,5 hét lábadozás után haza jöhettünk.:) :)

Volt nagy öröm ,riadalom hogy ezek után hogyan tovább?! Meggyógyult-e teljesen,nem fog-e vissza esni,stb. Így is télen szinte alig mozdulunk ki vele,ezek után még ennyit sem.

Haza érkezése után napról napra erősebb lett...:) :) És ami nem magyarázható,az az ,hogy azóta mintha kicserélték volna Noit! Igazi kisgyerek lett,rosszalkodik,egyre többet beszél,szalad,  rettentően jókedvű,és rengeteg szeretet van benne. Az orvosok erre csak annyit mondanak: van,amire nincs magyarázat. :)

A rohamok száma azóta érdekes módon változott. Eddig minden esetben nagy rohama volt,most ez átalakult, kisebb,szem felakadós és fixálós rohammá. Az sem mellékes,hogy oldódik magától minden esetben,van hogy 1 perc múlva,van hogy 15 perc múlva,és nem kell közbe avatkoznunk...nem kell az erős nyugtatót megkapnia.

Végezetül még arról,hogy novemberben fog megszületni a kistestvére! :) Akit olyan örömmel vár...minden nap többször emlegeti ,beszél hozzá..puszilgatja.

Itt szeretném leszögezni,hogy /bár a blog elején ott van,hogy mi is ez a betegség,sok ember valamiért vagy nem fogja fel...vagy meghaladja az értelmi képességüket/ :

EZ NEM ÖRÖKLŐDIK!!!! Öröklődhet,ha valamelyik szülő hordozó,jelen esetben mi szülők makk egészségesek vagyunk,így annak az esélye,hogy egy családban még egy Dravet szindrómás gyermek szülessen 0%-ék!
Sokan mondják,hogy : nem féltek, hogy a baba is beteg lesz?! Hogy mertünk vállalkozni másik gyermekre,stb...nekik üzenem itt is..és mindenkinek..hogy: Bárkinek!! neked vagy neked is lehet ilyen beteg gyermeked kedves olvasó! És ez azzal sem függ össze,hogy kisfiú vagy kislány lesz!

Ez egy "küldetés",amit kaptunk,és egy feladat,amit megoldunk!! :)